joi, 26 martie 2009

Unde mai gasim frumosul?


Incerc sa mai gasesc frumosul in aceasta lume in continua dezvoltare (din punctul unora, din punctul meu de vedere intr-o directie sigura catre autodistrugere!).
Frumosul in general se formeaza in ochiul fiecaruia diferit.
Standardele de frumusete variaza in functie de: epoca, educatie, cultura; De ex. in Africa sunt triburi care isi perforeaza buzele, nasul etc, pentru a-si insera tot felu de obiecte, cu cat mai mari cu atat mai bine, reprezentand pentru ei frumosul absolut;
De cele mai multe ori cautam "frumosul" in lucrurile complexe, cand de fapt el se afla in cele simple de la a merge prin frunze uscate, toamna; a admira o livada inflorita; in apusul/rasaritul de soare; o ploaie, intr-o zi torida de vara; roua de dimineata;........ceea ce trebuie sa facem, este sa ne oprim din agitatia de zi cu zi, asaltati de problemele cotidiene, sa gasim frumosul, si sa ne hranim sufletele.



Un comentariu:

  1. KISS - keep it short and simple :) Intradevar, lucrurile simple pot aduce o satisfactie mult mai mare, iar daca privim mai atent, lucrurile simple sunt chiar mai complexe decat par a fi.

    RăspundețiȘtergere